Wat is de "arduino leonardo"

Leonardo Arduino

 

is een multifunctioneel microcontrollerbord dat is gebaseerd op ATmega32u4 (datasheet). Het heeft in totaal 20 output / input pinnen, kristaloscillator van 16 MHZ, een power jack, een micro usb-aansluiting, een ICSP header en inclusief een resetknop. Voor het ondersteunen van een microcontroller zit er elke input in. Je kunt hem eenvoudig aansluiten op een computer met een usb-kabel of hem van stroom voorzien met een ac naar dc adapter of een batterij om hem op gang te krijgen. De Leonardo verschilt van alle voorgaande kaarten doordat de ATmega32u4 een ingebouwde USB-communicatie heeft, waardoor er geen secundaire processor nodig is.

Arduino leonardo

 

 

Overzicht

 

De Leonardo is een microcontrollerboard op basis van de ATmega32u4. Het heeft 20 digitale ingangs- / uitgangspennen (waarvan 7 kunnen worden gebruikt als PWM-uitgangen en 12 als analoge ingangen), een 16 MHz kristaloscillator, een micro USB-aansluiting, een stroomaansluiting, een ICSP-kop en een resetknop. Het bevat alles wat nodig is om de microcontroller te ondersteunen; sluit hem gewoon op een computer aan met een USB-kabel of gebruik hem met een AC-naar-DC-adapter of batterij om aan de slag te gaan.

De Leonardo verschilt van alle vorige borden omdat de ATmega32u4 een ingebouwde USB-communicatie heeft, waardoor een secundaire processor overbodig is. Hierdoor kan de Leonardo als een muis en toetsenbord verschijnen op een aangesloten computer, naast een virtuele (CDC) seriële / COM-poort.

specificaties:

Microcontroller: ATmega32u4

Bedrijfsspanning: 5V

Ingangsspanning (aanbevolen): 7-12V

Ingangsspanning (limieten): 6-20V

Digitale I / O-pinnen: 20

PWM-kanalen: 7

Analoge ingangskanalen: 12

DC Stroom per I / O Pin: 40 mA

DC-stroom voor 3.3V Pin: 50 mA

Flash-geheugen: 32 KB (ATmega32u4) waarvan 4 KB gebruikt door bootloader

SRAM: 2,5 KB (ATmega32u4)

EEPROM: 1 KB (ATmega32u4)

Kloksnelheid: 16 MHz

 

arduino leonardo

15,00 €

  • 0,07 kg
  • Uitverkocht