Is een RepRap 3D-printer waard om te kopen?

 

De RepRap-beweging begon met Adrian Bowyer in 2004 na het verstrijken van commerciële 3D-drukpatenten. RepRap-machines zijn zelf-replicerende machines die 3D-delen van zichzelf kunnen afdrukken om te gebruiken om extra machines te maken. Deze originele machine heeft geleid tot verschillende verbeteringen, de bekendste is de Prusa i3.

Het idee van RepRap is niet om het te kopen, het is om het te bouwen. Maar hoe?

 

 

De meeste RepRap 3D-printers zijn ontworpen om te worden gebouwd met algemeen beschikbare onderdelen - bijvoorbeeld draadstangen, standaard schroeven en moeren, skateboardlagers, Arduino-elektronica, nema17 stappenmotor-aangedreven weerstanden ... en ….het hart van de reprap machine .....de 3D geprinte mechanische onderdelen, die alle bovengenoemde onderdelen met elkaar verbinden. Het idee is dat de onderdelen die nodig zijn om de RepRap 3D-printer te maken in staat moeten zijn om op een andere reprap te worden afgedrukt.

Dus als je iemand kent die een RepRap heeft, kan deze onderdelen voor je RepRap maken op zijn / haar RepRap. Het is geniaal!

 

Onderdelen apart aankopen of “ready to build”?

 

 

Na meer dan 10 jaar RepRap-community ( fanaten van 3D-printing), zijn er genoeg beschikbare 3D-printeronderdelen - extruders, moederborden, verwarmde bouwplatforms, lasersnijdende frames, op maat gesneden schroeven en lineaire assen. Je kunt ze kopen bij winkels over de hele wereld, vooral uit China..

 

Een andere ontwikkeling is dat er steeds meer complete RepRap-sets aangeboden worden. Je kunt dus gewoon een complete kit aanschffen met alles wat u nodig heeft om uw eigen 3D-printer te bouwen. Meestal is er ook een handleiding voor het bouwen, wat heel handig is.

 

Niet iedereen wil een machine ineen puzzelen!

 

 

Er zijn tegenwoordig ook werkende, vooraf gebouwde 3D-printers te koop. Dus je hoeft het alleen maar uit te pakken, op het lichtnet aan te sluiten, aan te zetten, het materiaal te laden en plezier te maken met 3D-printen.

 

 

Een compromis tussen geld en tijd

 

 

De goedkoopste manier om een 3D-printer te hebben, is deze zelf te bouwen. Met Chinese onderdelen, koopjes en hergebruikte motoren kost het je zelfs onder de $ 100. Vaker is het ongeveer $ 300 - $ 600. Je hebt echter wat tijd en een aantal technische vaardigheden nodig om te weten hoe je het moet bouwen, zelfs met geweldige RepRap-community-ondersteuning.

De al of niet aankoop van een reprap printer hangt dus af van de vaardigheden die je hebt. Het hangt ook af van de hoeveelheid tijd die u hebt en de kwaliteit van de vereiste afdrukken. Technisch geschoolde enthousiastelingen zullen kiezen voor het bouwen van hun eigen 3D-printer, omdat het veel plezier en nieuwe kennis is. Professionele gebruikers geven er de voorkeur aan een commerciële 3D-printer te kopen, omdat ze hun tijd niet willen verspillen aan onverwachte problemen. En stabiliteit is hier belangrijker.

 

Wat is het verschil met commerciele printers ?

 

 

Je kunt reprap printers personaliseren, . Commerciële 3D-printers zijn meestal wat veiliger in gebruik( bv. Gesloten voedingsbron) kwamen voort uit een onderzoeks- en ontwikkelingsproces op lange termijn en ze hebben perfect passende onderdelen, slim ontwerp en, wat het belangrijkst is, speciale software, die je de mogelijkheid geeft om maximale resultaten te halen uit je hardware. Ze zijn meestal stabieler, herhaalbaarder en preciezer.


Open-source RepRap-printers zijn echter modificatie-vriendelijk U kunt hun ontwerp bewerken, hun onderdelen wijzigen, upgraden, ze aanpassen, wijzigingen aanbrengen in de firmware, uitgebreid kiezen in universele slicers en hun parameters wijzigen. Met voldoende tijd en creativiteit kun je ze 3D-afdrukken maken met alles van PLA, ABS, tot zelfs chocolade, suiker of soldeerpasta.